Blog
Pekerjaan
Maklum balas
Rujuk kepada kawan

8v149 Bahagian Diesel Detroit

Cari Bahagian Mengikut Model Enjin
Tutup
Detroit Diesel Series 149 PartsDetroit Diesel Series 149 PartsDetroit Diesel Series 149 Bahagian

Bahagian untuk Detroit Diesel 8V149

-
Pilih Jenis +

Kami mempunyai alat ganti Detroit Diesel 8V149 dan siap dihantar kepada anda, di mana sahaja di dunia. Kami menawarkan laman web yang mudah digunakan yang membolehkan anda memilih bahagian yang betul untuk mesin anda dengan lebih tepat. Tidak memerlukan nombor bahagian yang menjengkelkan. Sekiranya anda memerlukan bantuan, kakitangan kami yang ramah sedia membantu, hubungi kami di talian 888-433-4735.

Meterai Minyak Detroit 8V149 Crankshaft

Segel minyak engkol digunakan di setiap hujung batang engkol untuk menyimpan minyak pelincir di engkol. Gunakan panduan di bawah untuk menentukan kapan menggantinya:

Adakah meterai minyak belakang bocor? Tanggalkan penutup minyak belakang. Periksa sama ada lubang meterai minyak berada dalam had. Sekiranya tidak, ganti perumahan roda roda. Sekiranya lubang penutup minyak tidak berada dalam had, periksa penutup penutup minyak. Adakah meterai minyak depan bocor? Sekiranya ya, keluarkan dan gantikannya.

Cara menanggalkan Segel Minyak Crankshaft Detroit Series 8V149

Untuk meterai depan:
(1) Tanggalkan peredam getaran dari hujung depan hub engkol. (2) Tanggalkan sokongan bantalan luar dari penutup depan mesin. (3) Sokong permukaan dalaman penyangga bantalan luar pada bongkah kayu, kemudian lepaskan penutup minyak dari sokongan.

Untuk meterai belakang:
(1) Keluarkan roda roda dari mesin. (2) (Gaya Semasa) Keluarkan sokongan galas luar dari perumahan roda roda. Sokong permukaan dalaman bantalan luar pada bongkah kayu. Kemudian cabut penutup minyak dari sokongan. (3) (Gaya lama) Bor dua lubang berlawanan secara diametrik pada selongsong minyak. Benarkan skru logam dengan mesin basuh rata ke dalam setiap lubang. Dengan menggunakan pry bar pada setiap mesin basuh rata, lepaskan penutup minyak. (4) Bila perlu untuk melepaskan lengan depan atau belakang yang sudah usang, kupas diameter luar lengan hingga cukup meregang dan lepaskan dari hujung poros engkol. (5) Batu tempat tinggi dari permukaan kenalan minyak dari poros engkol.

Memasang Segel Crankshaft Depan

Ganti pelindung penutup minyak setiap kali meterai minyak baru dipasang. Segel minyak yang terlalu besar mesti digunakan dengan lengan baju. Sebelum memasang lengan minyak engkol, depan atau belakang, periksa sudut tajam, calar, kemasukan atau torehan. Sekiranya lengan rosak, ganti. Pasang pelindung penutup minyak depan seperti berikut: (1) Sokong hub peredam getaran depan di tempat tidur penekan arbor. (2) Sapukan lapisan tipis Loctite 620 atau yang serupa. (3) Tekan pelindung penutup segel minyak dengan hab peredam getaran dan bersihkan pelekat berlebihan.

Bilakah Mengganti Cincin Piston pada Detroit 8V149

Cincin omboh adalah beberapa bahagian Detroit 8V149 yang paling penting. Untuk menentukan kapan tiba masanya untuk mengganti, lepaskan penutup kotak udara dan periksa melalui port pelapik silinder pada gelang omboh. Periksa pergerakan bebas. Sekiranya cincin tidak melambung ketika tertekan, ganti. Pasang semula penutup kotak udara.

Cara Memasang Pam Air Mentah pada Detroit 8V149

(1) Tanggalkan kain bersih yang menutupi bukaan pam. (2) Pasang pam terus ke perumahan roda gila sambil mengukir gear pemacu ke gandingan. (3) Ketuk tepi penyesuai dengan tukul lembut untuk menahan pam ke dalam perumahan. (4) Pasang penyesuai ke baut perumahan dan mesin basuh kunci.

Gunakan dua mesin basuh rata pada bolt yang dipasang di lubang buta di perumahan pam.

(5) Pasang gasket baru ke siku masuk dan keluar dan pam, dan pasang siku pada pam. Penutup hujung ditandakan untuk menunjukkan port keluar untuk putaran tangan kanan dan port keluar untuk putaran tangan kiri. Ikuti tanda ini semasa memasang pam air mentah untuk mengelakkan kesukaran mengenai arah aliran. (6) Pasang siku masuk dan keluar ke pam dengan bolt dan pencuci kunci. (7) Geser selang ke tiub masuk dan kencangkan pengapit selang di siku masuk. (8) Geser selang ke tabung keluar, dan kencangkan pengapit selang di siku keluar. (9) Ganti sorong pembuangan, dan isi sistem air mentah.

+
URL Copied Send Quote